Sárgamuskotály

Kárpát-medencei Borverseny 2023

« vissza az eredményekhez

Termelő
Fyrmonia Organic Winery
Bor neve
Sárgamuskotály
Évjárat
2022
Kategória
3.1.3. részletek
Ország
Szlovákia
Borrégió
Kürt (Dél-szlovákiai borvidék)
medal_gold_2023
arany

Bírálati lap (kvalitatív)

Megjelenés

Tisztaság
Egyéb jellemzők

Illat

Illattisztaság
Intenzitás
Minőség

Zamat

Tisztaság
Intenzitás
Hosszúság
Minőség

Harmónia/Összbenyomás

Borprofil (kvantitatív)

Intenzitás
10 / 6.75
Édesség
10 / 6.25
Testesség
10 / 6.25
Sav
10 / 5
Csersav
10 / 1.5
Újfás érlelés
10 / 0.25
Komplexitás
10 / 5.75

Borleírás

(Zárójelben a bírálók általi jelölések száma)

Megjelenés

Küllem - tisztaság

tükrös/fényes (1)
tiszta (2)

Színintenzitás

közepes (3)

Színárnyalat - fehérborok

aranysárga (4)

Színárnyalat - vörösborok

Színárnyalat - rosé borok

Aromák

Animális aromák

Malolaktikus erjedési aromák

Minerális aromák

Balzsamos/gyógynövényi aromák

Fás/pirított aromák

Fűszeres aromák

Gyümölcs aromák

aszalt gyümölcs (1)
aszalt sárgabarack (1)
birsalma (1)
citrom (1)
körte (2)
lekvár (1)
licsi (1)
mandarin (1)
mangó (1)
mazsola (1)
túlérett szőlő (1)

Vegetális aromák

gomba (1)
tea (1)

Virág aromák

Struktúra

Savkarakter

lágy (1)

Tannin karakter

Pezsgés minősége

Összbenyomás és érlelhetőség

Érlelhetőség

fogyasztható és érlelhető (1)

Összbenyomás

Hibák

A WineCompass mindent tud, amit egy borbíráló alkalmazásnak a 21. században tudnia kell. Használatához nem kell más, csak stabil internet kapcsolat, és számtalan paraméterében rugalmasan testre szabható.

A versenyről

A már szép hagyománnyá érett rendezvény, a határon túli magyar bortermelő kollégáink találkozója és boraik versenye idén is folytatódik. A korábbi évekhez képest néhány változtatással és újítással, de a Magyar Bor Akadémia, a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft., a Magyar Zászlósborok Rendje és a Soós István Borászati Technikum és Szakképző Iskola együttműködésével, immár tizenhetedik alkalommal kerül megrendezésre a Csávossy György Kárpát-medencei Borverseny.