1. FŐKATEGÓRIA: “STRICTO SENSU” BOROK
(csendes, palackban uralkodó nyomás: CO2 < 0,5 bar 20°C-on)
1. KATEGÓRIA: CSENDES FEHÉRBOROK
1.1. Csendes fehérborok
1.1.1. száraz csendes fehérborok
1.1.2. félszáraz csendes fehérborok
1.1.3. félédes csendes fehérborok
1.1.4. édes csendes fehérborok
2. KATEGÓRIA: CSENDES ROSÉ BOROK
1.2. Csendes rosé borok
1.2.1. száraz csendes rosé borok
1.2.2. félszáraz csendes rosé borok
1.2.3. félédes csendes rosé borok
1.2.4. édes csendes rosé borok
3. KATEGÓRIA: CSENDES VÖRÖSBOROK
1.3. Csendes vörösborok
1.3.1. száraz csendes vörösborok
1.3.2. félszáraz csendes vörösborok
1.3.3. félédes csendes vörösborok
1.3.4. édes csendes vörösborok
2. FŐKATEGÓRIA: “STRICTO SENSU” BOROK
(gyöngyöző, habzó, pezsgő, palackban uralkodó nyomás: CO2 > 0,5 bar 20°C-on)
1. KATEGÓRIA: FEHÉR GYÖNGYÖZŐ, HABZÓ ÉS PEZSGŐ
BOROK
2.1. Fehér gyöngyöző, habzó és pezsgő borok
2.1.1. száraz csendes fehér gyöngyöző, habzó és pezsgő borok
2.1.2. félszáraz csendes fehér gyöngyöző, habzó és pezsgő borok
2.1.3. félédes csendes fehér gyöngyöző, habzó és pezsgő borok
2.1.4. édes csendes fehér gyöngyöző, habzó és pezsgő borok
2. KATEGÓRIA: ROSÉ GYÖNGYÖZŐ, HABZÓ ÉS PEZSGŐ
BOROK
2.2. Rosé gyöngyöző, habzó és pezsgő borok
2.2.1. száraz csendes rosé gyöngyöző, habzó és pezsgő borok
2.2.2. félszáraz csendes rosé gyöngyöző, habzó és pezsgő borok
2.2.3. félédes csendes rosé gyöngyöző, habzó és pezsgő borok
2.2.4. édes csendes rosé gyöngyöző, habzó és pezsgő borok
3. FŐKATEGÓRIA: KÜLÖNLEGES BORKÉSZÍTÉSI ELJÁRÁSSAL KÉSZÜLT, CSENDES BOROK
(különleges borkészítési eljárással készült, csendes borok)
1. KATEGÓRIA: FEHÉRBOROK
3.1. Fehérborok
3.1.1. különleges borkészítési eljárással készült, száraz fehérborok
3.1.2. különleges borkészítési eljárással készült, félszáraz fehérborok
3.1.3. különleges borkészítési eljárással készült, félédes fehérborok
3.1.4. különleges borkészítési eljárással készült, édes fehérborok
2. KATEGÓRIA: ROSÉ BOROK
3.2. Rosé borok
3.2.1. különleges borkészítési eljárással készült, száraz rosé borok
3.2.2. különleges borkészítési eljárással készült, félszáraz rosé borok
3.2.3. különleges borkészítési eljárással készült, félédes rosé borok
3.2.4. különleges borkészítési eljárással készült, édes rosé borok
3. KATEGÓRIA: VÖRÖSBOROK
3.3. Vörösborok
3.3.1. különleges borkészítési eljárással készült, száraz vörösborok
3.3.2. különleges borkészítési eljárással készült, félszáraz vörösborok
3.3.3. különleges borkészítési eljárással készült, félédes vörösborok
3.3.4. különleges borkészítési eljárással készült, édes vörösborok